Adatok:
  • eredeti neve: Doug Erikson
  • szül. idő: 1957. január 15.
  • szül. hely: Lyons, Nebraska USA
  • becenevei: Sir Shag A Lot, The Shag-Mi'ster
Korábbi együttesei:

  • Spooner - dobok (1979-1986)
  • First person - (1986)
  • Firetown - (1987-1989)
   
A Garbage gitárosa először zongorázni tanult, majd a főiskolán művészetettörténetet hallgatott. Madisonba a hely mozgalmas művészeti élete miatt költözött, de végül teherautóvezetőként, illetve ácsként dolgozott, mialatt este a küllönböző együtteseivel koncertezett.

Duke első együttesét 16 évesen alapította, ez volt a The Brittish. Butch-csal a Spooner óta zenél együtt, majd producerként is együtt dolgoznak. Duke annak ellenére, hogy a legidősebb az együttesben, egy hidegvérű, fanyarhumorú ember.

Aranyköpések

A stúdiómunkáról...
"Ha nem kellene, valószínűleg sosem fejeznénk be. Ez olyan, mint egy festmény, annyi réteget rakhatsz rá, amennyit akarsz, és változtathatod. De az emberek folyamtosan emlékeztetnek minket arra, hogy ki kell adnunk egy albumot. Előbb utóbb meg kell engednünk az embereknek, hogy ők is hallhassák."
A Garbage első angliai sajtótájékoztatóján...
"Úgy érzem magam, mint egy sztár!"
Shirley első meghallgatásáról...
"Egyszer csak, mialatt a stúdióban dolgoztunk, elfelejtettük, mit is csinálunk. Hirtelen elindultam: 'Hol van Shirley?'. Felmentem az emeletre, és ő ott ült a földön, nézett ki az ablakon, és simogatta a cicát."
Az óvszerekről...
"Mind vagy túl nagy, vagy túl kicsi. Tudod, hogy van ez..."
Arról, hogy Shirley áll a középpontban...
"Örömmel hagyjuk a királynőt uralkodni..."
És ami csak úgy kiszalad a száján...
"Művészetet tanultam egy helyi főiskolán Nebraskában, néhány féléven keresztül tanultam rajzolni... (szünet) ...ez tényleg érdekel valakit?"
"Steve el tudja játszani a Yes Siberian Khatru című számának gitárszólóját. Én nem."