HÍRARCHIVUM
2002.11.23.
DVD ÉS B-OLDALAS ALBUM

A réges rég beígért kislemezes, albumon meg nem jelent számokat tartalmazó album újra késik. Ennek oka különböző jogi viták Shirley régi és új kiadója között. Sajnos emiatt a szintén régen áhitott DVD is csúszik. Amíg a vita tart, az együttes újra stúdióba vonul, hogy felvegye a következö albumot.

BUTCH VIG BETEGSÉGE

Amint arról korábban is hírt adtunk, az utóbbi évben a dobos, Butch Vig különböző betegségek miatt többször hiányzott a koncertekről. Most adott interjújéban bevallja, hogy a betegsége komolyabb volt, mint azt a hivatalos honlapon közzétették. "Az orvos azt mondta, hogy kb. 48 órányira voltam a kómától." Szerencsére mára teljesen felgyógyult.

GOODBYE MR. MACKENZIE KONCERT

Szilveszterkor újra összeáll Shirley egykori együttese, hogy egy egyszeri koncertet adjon Edinburghben. Voltak pletykák, miszerint Shirley is fellép majd velük, de ezt az énekesnő tagadta legutóbbi naplóbejegyzésében. "Nagyon kedves lenne, ha először velem beszéltek volna mielőtt a sajtónak mondanák meg hogy mit fogok vagy nem fogok tenni. A jó modor tényleg teljesen kihalt ebben a világban?"


2002.09.12.
ÁGOTA LONDONBAN


2002.08.28 London Electric Ballroom

Szokás szerint korán indultunk a koncert helyszínére. Ez London Camden nevu negyedében van, ami a fováros alternatív része, tele elképeszto figurákkal, úgyhogy a 6-7 órás várakozás nem telt unalmasan. És persze minden kellemetlenséget feledtet az elso sor. 1/2 8-kor volt kapunyitás, és kb. 8-kor kezdett az elozenekar, a Queen Adreena. A zenére nem tudtam koncentrálni, mert az együttes valószínuleg túlzásba vitt kábítószer fogyasztás miatti furcsa mozgása lekötötte a figyelmem. 9 korul, minden intro és felhajtás nélkül lepett a színpadra a Garbage. A kezdoszám a Supervixen volt. Shirley bakancsban, talpig feketében jelent meg. Necc harisnya, fekete rövidnadrág lánccal, és fekete csipkés top volt rajta. A második szám, a Push It után elmondta, hogy ez egy különleges este, mert ez a 2 koncert az utolsó európai állomás ezen a turnén. És hogy különlegessé tegyek, olyan számokat fognak játszani, amiket nagyon régóta nem játszottak. Elso meglepetéskent az elso albumról játszottak az As Heaven Is Wide-ot, majd egy korai kislemezes dalt, az egyik nagy kedvencemet, a Trip My Wire-t. Shirley szokás szerint folyamatosan kommunikált a közönséggel, amit az is lehetové tett, hogy a hely maga maximum 5-600 fos lehet. A szokásos számok - Shut your Mouth, Only Happy, Paranoid, Cherry Lips, Vow, When I Grow Up - után újabb meglepetések következtek. újra játszották a Milket, és a Lick The Pavement-et is lenyomtak. Egy rövid szünet után a ráadást a Silence Is Golden-nel kezdtek. Ezután Shirley elmondta, hogy most a hivatalos oldalon meghirdetett szavazás nyertes dala következik. És az elso taktusok után megmozdult alattam a fold... ugyanis a legszebb b- oldalas számot, a Soldier Through This-t játszották! Nem hittem a fülemnek. És gyönyöruen játszották. A befejezo szám szokatlan módon a Parade volt.2002.08.29 London Electric Ballroom

A második nap ugyanúgy kezdodött. Több órás várakozás, majd rohanás az elso sorba. A Queen Adreena-ra most jobban oda tudtam figyelni, és kiderült, hogy zeneileg egész jó. A menetrend ugyanaz volt. A Garbage 9 korul lepett színpadra. mar a második számnál kiderült, hogy változtattak a setlisten, de ennek sajnos a Trip My Wire is áldozatul esett. A közönség sokkal jobb, de emiatt a nyomás is nagyobb volt. Shirley le is locsolta a közönséget vízzel, és meg az italát is odaadta egy lánynak az elso sorban, aki nehezen viselte a mögötte álló 500 embert. A koncert folyamán Shirley Duke-ot és Steve-et, sot, meg Daniel-t is megbeszéltette. A ráadást újabb meglepetéssel kezdtek: Girl Dont Come. És utána a kedvenc 5 percem következett amit a Soldier Through This töltött ki. A záró szám a második este a Vow volt.A koncert végeztével kb. 40 perc várakozás után Steve és Duke kijött a backstage kijáraton, így sikerült velük pár szót váltanom, és közös foto is készült. Meg 15 perc múlva Shirley is elokerült. Nem tudom pontosan elmondani, mi és hogyan történt, mert alig hittem a szememnek. De ami biztos: odaadtam neki az ajándékom, aminek nagyon örült (egy csuklószorító volt amit azonnal felvett és a fényképen is latszik), mellette álltam néhány percig, mikor mondtam neki hogy 27 órát utaztam buszon, megölelt, és a közös foton is átölel.Most az együttes Amerikában és Ausztráliában fog koncertezni, majd stúdióba vonul. Én meg varom a következo turnét.2002.08.12.
HÍREK

Lesz 2 koncert augusztus 28-29-én Londonban...De sajnos a mai napon már nem lehet jegyet kapni rá.

Shirley megerősitette a hírt, miszerint együtt turnéznak a No Doubdt-tal, ősszel Ausztráliában.

2002.07.03.Késő esti kiadás
WHISKEY PART2

A vasárnapi események után a hátralévő koncerteket a zenekar lemondta.
FIGYELEM ! Mindenki aki kiutazott volna Wiesen-be ne tegye.A már megvásárolt jegyeket sem igazán akarják viszaváltani.
2002.07.03.
WHISKEY

A Roskilede-i fesztivál igen érdekes színfoltja volt a Garbage fellépése 38 percnyi zene után abbahagyta a zenekar a koncertet, mely esemény oka egyszerü: Shirley Manson túlzottan ittas volt a koncert befejezéséhez.Történ ugyan is hogy szombat este az énekes hangját vesztve, hazája legnemesebb italával próbálta a torkát vasárnapra "meggyógyítani". Ez viszont másnapra jelentős problémákat okozott: mind a szövegek mind a dallamok nem akartak előjönni Shirley fejéből :) Az utoljára játszott számnak a szenekar háromszor is nekikezdett, de az illuminált énekesnő mindahányszor rossz helyen és rossz szöveggel kezdte el a dalokat.
2002.07.24.
SHUT YOUR MOUTH

A következő kislemez körül különös hírek terjenegenek. Először is a videó, ami a neten már hozzáférhető, a TV-ben még nem látható. Sőt, az elkészültét sem említette még az együttes, így az is lehet, hogy nem ez lesz a végleges. A videó egyébként animációs A egjelenési időpont sem túl tiszta. A hivatalos honlapon ugyan július 8. a dátum az európai megjelenésre, és egy későbbi időpont az angliaira, de más források szerint csak augusztus 5.-én jelenik meg mindenhol. A kislemezre egyébként megint érdekes számokat ígérnek. Ismét nem hivatalos információ, de lehetséges, hogy a már élőben játszott Wild Horses stúdióváltozata, és a Happiness pt.1 is felekerül majd.


2002.05.31.
ÚJABB BETEGSÉG

Matt Chamberlain tölti be Butch Vig helyét átmenetileg amíg Butch kigyógyul a középfülgyulladásból (megjegyzem rájár mostanában a rúd).Mivel ez a betegség csak akkor gyógyul gyorsan, ha az ember nem megy hangos közegbe, Matt lép a dobok möge.
2002.05.02.
TERVEK

Shirley a legfrissebb naplóbejegyzésében megerősítette a hírt, miszerint az együttes ezév november végéig koncertezik, és ezután pedig összeállítják a régóta ígért B oldalas válogatás albumot.

ELADÁSI ADATOK

Annak ellenére, hogy a Garbage szinte minden koncertjére már elővételben nagyon gyorsan elkelt minden jegy, a Breaking Up The Girl az eddigi legsikertelenebb kislemez: az angol hivatalos Top40-es listáról már az első hét után kiesett. Az album pedig 1,4 millió példányban kelt el eddig világszerte.


2002.05.01.
KONCERTBESZÁMOLÓK

2002.04.10 Köln, Németország

Szokás szerint korai időpontban érkeztünk a helyszínhez. Rajtunk kívül összesen 2 rajongó ácsorgott. 5 óra körül megérkeztek a biztonsági emberek, és egy rendezett sorba kényszerítettek minket. Egy gond van - még nem rejtettem el a fényképezőgépemet. És a biztosngáiak már ott állnak. Na jó, nem zavartattam magam. Az orruk előtt gyömöszöltem a nadrágomba.:)7-kor engedtek be. Átnézik ugyan a táskákat, de ott semmit sem találtak. csakhogy rohanás közben elkezdett a nadrágpm szárán lecsúszni a fényképezőgép, így úgy kellett rohannom, hogy közben fél kézzel a térdemnél tartottam a gépet. kicsit furán néztem ki, meg lassan haladtam, de mégis az első sorban kötöttem ki.

Az előzenekar egy szerencsétlen DJ, maga sem tudta, miért pont őt állítptták oda, de pár perc után szépen ki is fütyülte a közönség. Hát igen, nem volt valami izgalmas azt nézegetni, hogyan rakosgatja a lemezeket. Mondjuk a zene nem volt rossz.Az első szám természetesen a Push It. Semmi probléma, mindenki rögtön megfelelő hangulatba került, az együttes és a közönség egyaránt. Az estét leadja a TV, ezért mindenhol kamerák voltak a színpadon, de Shirleyt ez egyáltalán nem zavarja.A másidok szám meglepetés számomra: Temptation Waits. Nagyon nagyon jól szól élőben!!! Legalább ennyire pozitívan csalódtam még az a Hammering In My Head. Nem mindig szerettem azt a számpt, bár msotanában már egyre jobban. De koncerten hihetetlen volt!!! Valami techno introt csináltak hozzá, villódzó fények, Shirley ugrált a dobok előtt, aztán hirtelen megszólalt a gitár, amiről már mindenki felismerte.Ezutána szám után lazításkánt rögtön a So Like A Rose következett. Hát ebben sajnos csalódtam. Igaz ugyan, hogy végre látom Shirleyt gitározni, de valamelyik gitár (vagy mindegyik?) teljesen el van hangolva, ezért az egész szétesett és nem szólt jól. Az este másik kellemetlen pontja volt, hogy Shirley folyamatosan elrontotta a szövegeket. Persze nem csinált belőle problémát, az elfelejtett sorok alatt tök komolyan halandzsázott. Cup Of Coffee. Gyönyörű ez a szám, és akoncerten sem vesztett semmit az erejéből. Csak nagyon nagyon rövid szám. Ugyanez a problémám a Parade-dal is. Imádom ezt a számot, de épp csak kezdtem felfogni, hogy ez szól, mire már vége is lett (a szám végén még egy kis meglepetés: Shirl beleénekli egy Missy Elliot dal egy sorát: Get Your Freak On!). Nem baj, gondoltam, lesz még alkalmam odafigyelni rá!:) mielőtt el tudták volna kezdeni játszani ezt a számpt, Shirley szeretett volna mondani valamit a dal keletkezéséről. De egy fiú a közönségből megzavarta, így Shirl leugrott az első sorhoz, és nekiállt beszélgetni vele, illetve utána másokkal is, majd pár perc után visszaugrott a színpadra és a koncert folytatódott.A Shut Your Mouth, ami az én kedvenc számom, koncerten is a legjobb!!!! Egyszerűen hihetetlen, mennyi energia van ebben a dalban! És Shirl úgy vezette be, hogy az ő kedvenc számuk a lemezről, mellesleg a következő kislemez. Ez az egyetlen dal, aminek nem rontotta el a szövegét, ami vicces, mert ennek a legnehezebb!:)

A ráadás a Supervixennel kezdődik. Ez egy tökéletes koncertszám. A második ráadás egy újabb meglepetés: Wild Horses. Egy feldolgozás a Rolling Stonestól. Nagyon illik az együtteshez. Az utolsó szám az only Happy When It Rains. Természetesen emgint túl rövidnek érzem a koncertet.És nem is voltam annyira elragadtatva, mint Hamburgban. Nem mintha nem éreztem volna magam tökéletesen, de sajnos sok volt a baki, és a hangualt sem volt annyira jó. Ettől függetlenül végigugráltam a koncertet, és én voltam a leghangosabb, mikor Shirley a közönséget énekeltette. Ezt szinte minden számban megtette, de leginkább a Cherry Lips és a When I Grow Up adott rá alkalmat.Itt a setlist:Push It / Temptation Waits / Androgyny / I Think I'm Paranoid / Special / Cup of Coffee / Breaking up the Girl / Not My Idea / When I Grow Up / Hammering in My Head / So Like a Rose / Shut Your Mouth / Parade / Stupid Girl / Cherry Lips / Vow // Supervixen / Wild Horses / Only Happy When it Rains

2002.04.11 Amszterdam, Hollandia

Ismét korai érkezés. Itt a hideg még elviselhetetlenebb volt, mint Kölnben. De sebaj. Viszont úgy döntöttem, hogy ezúttal nem kockáztatpm meg, hogy ismét lecsússzon a nadrágomban a fényképezőgép, így stratégiát váltok, ami bejön. A gépet becsempészem, és a helyem szinte ugyanott van, mint előző nap. Shirley jobb oldalán!:)
A setlist ugyan nem változott (kivéve, hogy kihagyták a Supervixent, holott eredetileg rajta volt a listán), viszont a koncert sokkal jobb volt. Eleve ahogy kezdődött. Push It szokás szerinte, de hirleynek valami baja volt, így a szám közepén szólt a fiúknak, hogy hagyják abba. Igaz, ezt a koncertet a rádió is közvetítette, ettől függetlenül a számot félbehagyták. Némi technikai korrekció után Shirley megkárdezte, hogy akarjuk-e újra a Push It-ot, vagy folytassák a második számmal. Természetesen újra kértük, ami Shirley szerint jó választás volt. És tényleg, mert másodszorra valami olyan hihetetlenül energikusan játszották, hogy az az egész koncertre rányomta a bélyeget!!!A tegnapi nehézségek után ezt a koncertet sokkal könnyedebben játszák, Shirl nem hibázott a szöveggel és többet beszélt a számok között. Sajnálatát fejezte ki például, hogy nem tud hollandul, így nem beszélhet "hozzánk", csak angolul. Viszont szerette volna megtudni, hogy van a köszönöm, és erre pont az én holland barátomat kérte meg, aki szerint Shirley egészen szépen ismételte el a holland szót.Minden, amit a kölni koncertre írtam, többszörösen igaz az amszterdamira. A So Like A Rose kicsit jobban szólt, de még mindig nem volt olyan, amilyennek én azt még otthon elképzeltem.:)

A koncert után kb. egy órát ácsprpgtunk a helyen, mindenki megszerezte magának az 5 eurós sör mellé adott kis Garbage pénzt, majd úgy döntöttünk, csak elnézünk a backstage-hez. Szerencsére az együttes még nem ment el, így volt mire várni. Kb. egy óra fagyoskodás után már csak négyen álltunk a kijáratnál. Egyszercsak kijött a turné menedzser, és megkérdezte, alá akarunk-e valamit iratni az együttessel. Persze mindannyian előkaptunk valamit. Megkérdeztem, nem lehetne-e esetleg néhány fényképet is csinálni, erre csak azt mondta, hogy nem tudja, megkérdezi. Egy negyed óra múlva visszajött az aláírt CD-kel és mindannyia kaptunk még egy aláírt promó fényképet is. Nem igazán értettük, hogy miért nem jönnek ki négyünkhöz, de sajnos nem sokkal később már tudtuk, hogy Shirley beteg. Azért boldogan integettünk a turnébusz felé, mikor az elhagyta az épületet.

2002.04.13 Bourges, Franciaország

A szokásoktól eltérően csak este 8-ra értünk a koncert helyszínére, de így is sikerült a harmadik sorig előre jutnunk, most Steve oldalán. Ez egy fesztivál volt, így két előzenekart is végig kellett néznünk. Az első egy francia együttes volt, és én még soha életemben nem láttam ennyire jó előzenekart!! Tudtam élvezni annak ellenére, hogy a Garbage-ra vártam. A nevük Dinysos, és teljesen őrültek!! A második zenekarnak nem emlékszem a nevére, de nem is akarok, annyira idegesítő volt.

A Garbage setlist megint ugyanaz volt. Majdnem. Ugyanis két szám között, míg Shirley a gyógyszereit vette be (igen, addigra már bejelentette Shirley, hogy hivatalosan is beteg), a fiúk elkezdték játszani a Can't Get You Out Of My Head-et!!!!! Shirley is csatlakozott, majd persze a közönség is. Na ez egy különleges pillanat volt.Amit még nagyon élveztem a koncerten, az az volt, hogy Shirley megpróbált franciál beszélni, de nem nagyon ment neki. Igaz, nem sokszor beszélt, most a legkevesebbet, de amikor nekiállt, akkor sokáig próbálkozott. A vége persze mindig az lett, hogy angolul fejezte be.Annak ellenére - vagy épp ezért - hogy a harmadik sorban álltam, eléggé a szélén, ezt a koncertet élveztem a legjobban!! És végre a So Like A Rose is úgy szólt, ahogy annak szólni kell, és a Parade alatt nagyon koncentráltam, hogy minden pillanatát átéljem. És szerencsére a közönség is nagyon jó volt, Shirley is jól érezte magát a betegsége ellenére, úgyhogy feledhetetlen volt. Csak sajnos az utolsó. És gondolni sem akartam a 20 órás vonatútra hazafelé. De ha minden jól megy, nyáron még néhányszor megnézhetem őket, szóval folyt.köv.

2002.04.18.
ÚJRA EURÓPÁBAN

A Garbage júniusban újra Európában koncertezik. Bár többnyire fesztiválokon lépnek fel, azért lesznek újabb önálló koncertek is. Itt vannak a dátumok:
2002.06.10 Spanyolország, Madrid, Circulo Des Bellas Artes 2002.06.11 Spanyolország, Salamanca, Wurzburg
2002.06.12 Spanyolország, Madrid, La Riviera
2002.06.13 Spanyolország, Bilbao, Pavilion La Casilla
2002.06.14 Spanyolország, Barcelona, Pavellon Valle Hebron 2002.06.16 Olaszország, Imola, Imola Fesztivál
2002.06.17 Olaszország, Milan, Idroscalo
2002.06.19 Franciaország, Nice, Nikaia (RHCP vendégeként) 2002.06.20 Franciaország, Lyon, Halle Tony Garnier (RHCP vendégeként)
2002.06.22 Németország, Scheesel, Hurricane Fesztivá
l2002.06.23 Németország, Neuhausen, Southside Fesztivál
2002.06.25 Franciaország, Lille, Zenith
2002.06.26 Franciaország, Paris, Zenith
2002.06.28 UK, Pilton, Glastonbury Fesztivál
2002.06.29 Svédország, Skelleftea, Skelleftea Fesztivál
2002.06.30 Dánia, Roskilde, Roskilde Fesztivál
2002.07.02 Oroszország, St. Petersburg, Ice Palace
2002.07.03 Oroszország, Moscow, DS Luzhniki
2002.07.05 Ausztria, Weisen, Forest Glade Fesztivál
2002.07.06 Belgium, Oostend, Beach Fesztivál

HIVATALOS BEJELENTÉS

Shirley az áprilisi komcerteken végre hivatalosan is bejelentette, hogy a következő kislemez a Shut Your Mouth lesz. Emellett újabb jó híreket is elárultak, miszerint már most biztosra ígérik, hogy lesz negyedik album. Shirley kikötésének megfelelően ezúttal nem Wisconsinban rögzítik amjd, hanem valószínűleg New Yorkban és Európában.


2002.03.12.
TITKOS KONCERT GLASGOWBAN

Április 4.-én a Garbage egy zárt körű koncertet ad a skót városban, amit a bank of Scotland és különböző rádióállomások támogatnak. Jegyeket nem lehet kapni, csak meghívás, illetve nyereményjáték útján lehet bejutni. A koncerten 250 emebr vehet részt, és a jelenlevőknek alkalmuk lesz kérdéseket feltenni az együttesnek.

BUTG BORÍTÓ

Napvilágra került az új kislemez borítója. Egy nemzetközi aukciós oldalon pedig egy olyan promóciós lapot árulnak, melyről leolvasható a feltehetően európai kislemezen megtalálható számok listája:
1. Breaking Up The Girl
2. Use Me
3. BUTG Timo Maas remix
4. BUTG Brothers in Rhythm remix
+ VIDEO
Emellett még egy európai verzió is várható, de az ezen található számokról még nincs semmi információ. Remélhetőleg az angol kiadásra meghirdetett 2 új szám rajta lesz.


2002.03.12.
LEMEZMEGJELENÉS - BREAKING UP THE GIRL

Az album harmadik kislemeze április 8.-án jelenik meg. A 3 cd-n megjelenő maxin rajta lesz 2 új szám, a Happiness és a Confidence című, remixek a Brothers In Rhythm-től és Timo Mass-tól, illetve egy Velvet Underground feldolgozás, ami a Candy Says című szűmból készült. Ráadásként felkerül még a Breaking Up The Girl akusztikus változata, illetve a számhoz készült videó, illetve egy remix Eli Janney-től.

2002.02.26.
VIDEO KÉPREGÉNY

Kattintás után a Breaking Up The Girl klip képeiből lehet mazsolázni.(az oldal 400K !!!)
Köszönet alt_g -nek.


2002.02.21.
ÚJABB KONCERTEK

2002.06.19 Lyon, Franciaország (RHCP vendégeként)
2002.06.20 Nice, Fr.o. (RHCP vendégeként)
2002.06.22.-23. Hurricane/Southside Németo.
2002.06.26 Paris, Franciao.
2002.06.28 Roskilde feszt. Dánia
2002.02.12.
CHERRY LIPS A SLÁGERLISTÁKON

A Cherry Lips hetek óta jelen van a magyar zenei csatorna sikerlistájának top 10-ében. Legjobb helyezése eddig a 3. hely volt.


2002.02.07.
NYÁRI KONCERTEK

A már meghirdetett dániai fellépésen kívül biztossá vált az együttes fellépése a németországi Southside fesztiválon is. Ha a Szigeten is szeretnéd látni, szavazhatsz rájuk a Sziget hivatalos honlapján!


2002.01.31.
EURÓPAI TURNÉ 2002

Április 1. Portsmouh, Anglia
Április 2. Bristol, Anglia
Április 3. Wolvehampton, Anglia
Április 5. Edinburgh, Skócia
Április 6. Manchester, Anglia
Április 7. London, Anglia
Április 10. Köln, Németország
Április 11. Amszterdam, Hollandia
Április 13. Bourges,Franciaország

HÍRARCHÍVUM MÉG RÉGEBBI HÍREK